Vezetéknélküli Okos Otthon rendszer

Napjaink egyik legdinamikusabb fejlődő iparága az épületautomatizálás. Ahogyan nemrégiben még az okostelefonok és okostévék jelentették a technikai áttörést, úgy a mai világban a kényelem és a felgyorsult világ hatására az okos házak megjelenése is őrült ütemben növekszik. Intelligens épületről akkor beszélhetünk, ha az épület a benne található különböző rendszereket és eszközöket érzékelőket, egy egységbe foglalva szabályozza és felügyeli.

Bővebben

Legnagyobb előnye, hogy előre beállíthatjuk az adott körülményekre formálva, hogy automatikusan, optimálisan működtesse épületben lezajló folyamatokat.

Ezeket a folyamatokat az épületben élők bármikor kézileg is felülbírálhatják, hiszen a különböző vezérlési lehetőségeken keresztül egyszerűen módosíthatják a rendszer működését. Az intelligens otthon technológiát alkalmazó berendezések működtetése történhet távirányítóról, számítógépről, okostelefonról is, vagy akár hangvezérléssel.

Az okosotthon automatikusan frissíti és felismeri az időjárási körülményeket, így hatékonyabban segíti elő a ház energiatakarékos működtetését. Például nyáron jelentős mértékben csökkenthető a hűtési költség, ha napközben a Nap fényének erősségét és a külső hőmérsékletet is érzékelve az árnyékolókat vezérli. Este automatikusan lezáródnak a redőnyök, így a hőszigetelő hatásukat kihasználva elkerüljük a nyílászárón keresztüli nem kívánt felmelegedést, kevesebb energia szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez. Télen a termosztát beállítható az okostelefonról is vagy akár számítógépről, Éjszaka a redőnyök, vagy a tetőtéri ablak szellőztetési pozíciója lehetővé teszi a hűvös levegő beáramlását.

%

Magyarországon található okosotthonok aránya a háztartásokra vetítve

%

A világon található okosotthonok aránya a háztartásokra vetítve

Mit is tudunk vezérelni egy okos otthonban?

Árnyékolók

A redőnyök, garázsajtók, kertkapuk és valamennyi árnyékoló típus mozgatása egyenként vagy csoportosan. Akár időzítve.

Hűtés/Fűtés

Lehetőség van akár helyiségenkénti hűtés/fűtés szabályozására. Így mikor otthon van a legideálisabb hőmérséklet állítható be a kívánt helyen. A geolokalizáció segítségével pedig mikor nem tartózkodik otthon az épület energiatakarékos üzem módban is működhet.

Kapcsolók

Lehetőségünk van az okosdugaljak és kapcsolók vezérlésére. Az otthon felejtett vasaló és elektromos eszközök nem okoznak több fejtörést. Ezeknek állapotát is ellenőrizhetjük távolról.

Hangvezérlés

Lehetőségünk van hangvezérléssel irányítani az eszközeinket. Az Amazon Alexa és Google Home még több szabadságot add nekünk a vezérelhető eszközök terén. Elképzeléseinknek csak mi szabunk határt.

Világítás

A fényforrások kapcsolása és fényerőszabályozása. Ezen eszközök összehangolása akár több helységre vagy időre.

Milyen vezetéknélküli eszközökkel tudjuk otthonunkat vezérelni?

TaHoma okosközpont

Visszajelző funkciós OKOS IO redőnymotorok

Világítás vezérlés

Vezeték nélküli falikapcsolók

Szenzorok, átalakítók

 

Távirányítók

 

Termosztatikus radiátorszelep

Vezeték nélküli Riasztórendszer

Hangvezérlés

Sonos hangrendszerek

Philips HUE

Hitachi klímavezérlés

Velux árnyékoló kompatibilitás

IFTTT kompatibilitás

Küldjön nekünk üzenetet!

Kollégáink szívesen állnak rendelkezésére!

GDPR - Adatvédelmi szabályzat »»

Elérhetőség

info@vse.hu

Cím

1089 Budapest, Kőris utca 23-29

web

www.vse.hu